Ozon Medic

 

Loading page...

Tecar terapija

Tecar terapija

Ozon Medic, ordinacija za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, svojim pacijentima omogućila je Tecar terapiju, poslednjom inovacijom u oblasti termoterapije. Tecar terapija primenjuje se uz pomoć dve elektrode čije izvorište je generator radiotalasa, a upotrebljavaju se klizanjem po koži uz pomoć specijalnog gela. Radio talasi stimulišu unutrašnju telesnu energiju, kojom se postiže dovoljno toplote da bi se smanjila bol, smanjila upala, poboljšala cirkulacija krvi i tako povećao priliv kiseonika na povredjenoj regiji. Tecar terapijom se kod pacijenata smanjuju bolovi neuporedivo brže nego bilo koji drugi ultrazvučni aparati.

Primena tekar terapije

Tecar terapija se koristi kod različitih stanja kao sto su: bolovi u vratnoj i lumbalnoj kičmi, kod sindroma karpalnog kanala, kod svih bolova u zglobovima, gonartroze, bolnog ramena, uganuća skočnog zgloba, tendinitisa i mnogih drugih stanja.

Prednosti tecar terapije : smanjenje otoka, anti-inflamatorni efekat, apsorpcija toksina, relaksacija mišića, analgetski efekat.

U našoj ambulanti Tecar terapija se izvodi u prijatnom ambijentu uz pomoć aparata najsavremenije generacije koji omogućava pozitivan efekat u kratkom vremenskom periodu.  LASER VISOKE SNAGE (HILT)


Kao najkorišćeniju i najnoviju metodu lasero terapije, predstavljamo vam laser visoke snage odnosno Hilt terapiju. Ova tehnika je idealna za tretiranje bola osteomišićnog i zglobnog aparata. Hilt terapija već kod prvog tretmana znatno smanjuje bol kod pacijenta, a naučna istraživanja su pokazala da po zavrsetku 7-10 tretmana 80% pacijenata ima znatno poboljšanje,. Hilt terapija se koristi kako kod akutnih stanja tako i kod hroničnih. Primenjuje se kod lumbalgija, tendinitisa i tenosinovitisa, oštećenja ili rupture mišića, distorzija zglobova, teniskog lakta, smrznutog ramena, otoka i posttraumatskih hematoma.Laser stimuliše regeneraciju konvertovanjem svetlosne energije u hemijsku energiju, i na taj način pozitivno deluje na ceo organizam. Ovo je jedan bezbolan i jako prijatan i efikasan tretman.